PERMANENTE ONTHARING

Wil jij een langere tijd van ongewenste haartjes en stoppeltjes af? Nooit meer scheren, harsen of epileren? Dan is permanente laserontharing dé oplossing voor jou!

 

Laser ontharen is één van de meest efficiënte methoden voor permanente haarvermindering.
MIJN MOMENT werkt hiervoor samen met Rahime. Zij is specialiste en komt op vooraf bepaalde tijdstippen langs in het instituut met de LightSheer diode laser. Dé laser die dankzij zijn unieke eigenschappen door artsen en medische professionals beschouwd alszijnde de snelste en meest effectieve vorm van laserontharing, momenteel beschikbaar op de markt. 


ONZE SPECIALISTE ZAL AANWEZIG ZIJN OP:

25/6, 16/9, 28/10 en 17/12

 

Maak je afspraak en ga zelfzeker de zomer tegemoet!

Voor prijzen neem contact op.VEELGESTELDE VRAGEN ROND LASERONTHARING

 

IS PERMANENTE ONTHARING VEILIG?

De LightSheer diode laser van Lumenis mag enkel door daarvoor opgeleide professionals bediend worden. 


IS LASERONTHARING PIJNLIJK?

De LightSheer diode laser beschikt over 2 unieke technologieën:

1. De 4°C Chill Tip
2. De vacuüm-geassisteerde technologie
Deze hoogtechnologische en gepatenteerde technologieën in het handstuk maken de behandeling uiterst comfortabel zodat u nauwelijks geen pijn meer voelt.


HOE VERLOOPT DE BEHANDELING?

Voor we de behandeling beginnen, wordt de behandelzone nauwkeurig afgetekend en indien nodig geschoren. Nadien wordt er al dan niet een behandelgel aangebracht. Dit hangt af van het te behandelen gebied en het daarvoor te gebruiken handstuk. Vervolgens krijgt u nog een specifieke laserbril om de ogen te beschermen tegen het intense laserlicht.
Afhankelijk van de zone, zal een volledige behandeling 10 minuten tot één uur in beslag nemen.


HOE BEREID IK ME VOOR OP DE LASERBEHANDELING?

 • Je scheert één dag voor de lasersessie de lichaamszone die je wenst te laten laseren. 
 • Waxen of epileren dient gedurende de hele behandeling vermeden te worden.
 • Om risico's op verbranding en pigmentatie problemen te verkomen vermijd je de zon en zonnebank gedurende de volledig behandelingsperiode, alsook één maand voor én na het laseren. Indien er toch zon is, gebruik dan elke 2 uur een sunblock.
 • Je stopt met bruinversnellers of het gebruik van bruinen zonder zon uiterlijk 2 weken voor de behandeling.

HOE WERKT LASERONTHARING?

Het gekozen handstuk wordt op de behandelzone geplaatst. De energie die vrijkomt uit de diode laser wordt door het pigment van het haar geabsorbeerd. Bij iedere laserpuls komt de exacte energie vrij om de haren en haarzakjes veilig en efficiënt te kunnen vernietigen. De vernietigde haren zullen tussen de eerste- en de derde week vanzelf uitvallen. Vanaf de eerste behandeling mag je reeds een duidelijk zichtbaar resultaat verwachten!


WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN LASERBEHANDELING EN IPL?

Bij een IPL behandeling wordt er gebruik gemaakt van ander licht, namelijk flitslicht. Flitslicht is diffuus en heeft een breed spectrum. Het kan daardoor minder gericht worden geplaatst dan laserlicht. De behandeling is ook wat oppervlakkiger. Bij een IPL behandeling moet je er rekening mee houden dat diepergelegen haarwortels intact kunnen blijven. Wil je toch een goed en optimaal resultaat bereiken met IPL, dan zijn er vaak meerdere behandelingen nodig.

Bij een laserbehandeling met de LightSheer diode laser kan er gerichter worden gewerkt omdat het laserlicht meer geconcentreerd is. Ook dieperliggende haarwortels kunnen hierdoor worden bereikt. Dit maakt laser ontharen tot een duurzame en effectieve behandeling.


WAT GEBEURT ER MET DE HUID NA DE BEHANDELNG?

Het is mogelijk dat de huid na de behandeling een beetje rood ziet, maar dit verdwijnt vanzelf na enkele uurtjes. Een verkoelende- of herstellende crème mag altijd als extra zorg worden aangebracht.


IS DE BEHANDELING VOOR IEDEREEN GESCHIKT?

Helaas is deze behandeling niet voor iedereen geschikt. 
Er zal dus ook geen behandeling uitgevoerd worden als:

 • Je zwanger bent en/of borstvoeding geeft.
 • Bij grijze, witte of rode haren. Omdat deze haren geen of niet het juiste pigment bevatten, absorberen weinig energie en blijven de haarwortels intact.

Een lichte huid met donkere haren is het meest effectief om te behandelen.


HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

Gemiddeld zijn er 5 tot 8 lasersessies nodig en dit iedere 6 tot 12 weken afhankelijk van de te behandelen zone. Het is niet mogelijk op voorhand te bepalen hoeveel sessies exact nodig zijn.
Haren groeien namelijk in verschillende fasen:

 • Actieve- of anagene fase
 • Overgangs- of catagene fase
 • Rust- of telogene fase

Enkel het haar dat zich in de actieve fase bevindt kan vernietigd worden.


HOE PERMANENT IS PERMANENTE ONTHARING?

Wetenschappelijke studies tonen aan dat permanente ontharing met de LightSheer diode laser een gemiddeld resultaat van 90% kan garanderen.
Een kleine 10% van resthaar kan mogelijk terugkeren of omwille van hormoonschommelingen is het mogelijk dat zich nieuwe haartjes ontwikkelen. Hiervoor raden wij aan om 1 à 2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.


VOORDELEN VAN PERMANENTE ONTHARING

 • Tijdsbesparing
 • Geen last meer van irritaties of ingroeiende haren
 • Geen zwarte schijn meer van haarstoppels
 • Voor altijd een gladde, zachte en egale huid

Je voelt je zelfzeker, want je kan op ieder moment van de dag volledig zorgeloos een top, bikini of short aantrekken. Waar wacht jij nog op?